• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učenici iz Srbije ponovo u PISA testiranju 2018.

Izvor Beta

Đaci iz Srbije, kao i učenici iz više od 80 zemalja, učestvovaće u sledećem ciklusu međunarodne provere postignuća učenika - PISA 2018, najavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.


Kako je saopštilo Ministarstvo, Verbić je kazao da je Srbija uspešno realizovala četiri istraživačka ciklusa i da su se đaci na vreme pripremili za učešće u šestom ciklusu PISA testiranja.

"Posle jednog preskočenog ciklusa 2015. godine, uključili smo se u pravom trenutku u naredni istraživački ciklus PISA 2018, za koji su pripreme već počele. Obrazovna politika ne sme da zavisi od raznih ličnih mišljenja, implicitnih stavova u društvu ili interesa bilo koga drugog osim učenika", kazao je ministar prosvete.


Verbić je rekao da će u PISA testiranju učenici iz Srbije po prvi imati proveru postignuća iz finansijske pismenosti, pored provere postignuća iz čitalačke, matematičke i naučne pismenosti kao što je bilo u svim dosadašnjim ciklusima.

"Značajno je što ćemo u ovom ciklusu prikupiti bogatstvo podataka kako o čitalačkoj, matematičkoj i naučnoj pismenosti, tako i o finansijskoj pismenosti. U skladu sa onim što saznamo planiraćemo i mere, a posebno ćemo posvetiti pažnju sekundarnim analizama podataka", rekao je Verbić.

PISA testiranje, najveća međunarodna provera postignuća učenika, obavlja se svake tri godine i testiraju se učenici koji napune 15 godina. Srbija učestvuje od 2001. godine, od kada su realizovana četiri ciklusa istraživanja - 2003, 2006, 2009. i 2012. godine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image