• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgradnja Južnog toka u Srbiji najdalje 2011.

Zamenik predsednika ruskog "Gasproma" i generalni direktor "Gasprom eksporta" Aleksandar Medvedev izjavio da je realno da trasa gasovoda "Južni tok" kroz Srbju bude poznata tek u drugoj polovini 2009.

Zamenik predsednika ruskog "Gasproma" i generalni direktor "Gasprom eksporta" Aleksandar Medvedev izjavio je da je realno da trasa gasovoda "Južni tok" kroz Srbju bude poznata tek u drugoj polovini 2009.

"Što se tiče 'Južnog toka', računamo da izgradnja dela gasovoda kroz teritoriju Srbije treba da počne najkasnije 2011, a prva isporuka gasa očekuje se 2013", najavio je Medvedev u intervjuu sutrašnjem "Blicu".

"Očekujemo da će do kraja 2008. najvervatnije biti završena preliminarna studija o izvodljivosti projekta. Maršruta kopnenog dela gasovoda na terioriji Srbije biće određena na osnovu studije o izvodljivosti projekta, a u tom cilju biće formirana specijalna kompanija. I za jedno i za drugo neophodno je izvesno vreme", rekao je Medvedev.

On je kazao da o preuzimanju NIS-a , za sada, nema precizunih rokova i da je planirano da se posao sklopi do kraja godine.

Prema rečima Medvedeva, modernizacija NIS-a i preuzimanje gasovoda su nezavisni projekti i bilo bi pogrešno uslovljavati realizaciju jednog ostvarenjem onog drugog.

"Pored toga, sporazum zaključen između Rusije i Srbije je kompleksan i obuhvata dogovore vezane za oba projekta. Stoga, prioritetna realiazcija projekta NIS-a ne znači da nećemo ispunjavati obaveze iz projekta izgradnje gasovoda", istakao je on.

Medvedev je rekao da postojeći proračuni predviđaju okončanje sadašnjeg stadijuma izgradnje podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor do 2010, ali su, da bi se sa sigurnošću govorilo o tom roku, neophodni dopunski podaci.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image