• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova cena vrtića u Beogradu

Izvor mondo.rs

Nova ekonomska cena vrtića iznosiće 27.952 dinara. To znači da je u odnosu na prošlogodišnju povećana 816 dinara, a na to uvećanje uticali su povećani planirani rashodi za kalendarsku godinu.

Kako će se to odraziti na mesečne račune koje plaćaju mame i tate zavisi od toga da li im dete ide u državni ili privatni vrtić uz subvenciju grada.

Kada u februaru roditeljima mališana u državnim vrtićima vaspitači uruče januarske račune primetiće neznatno povećanje od 163 dinara. Iz porodičnog budžeta plaća se 20 odsto ukupne ekonomske cene, a to je 5.590 umesto 5.427 dinara koliko se plaćala usluga vrtića 2016. godine, piše "Politika."

Poskupljenje ekonomske cene vrtića dobra je vest za roditelje čiji su klinci primljeni u privatne predškolske ustanove kada u državnim nije bilo mesta.

Njima grad finansijski pomaže da plate račun dotirajuči do 80 odsto od ekonomske cene. U novcu do sada to je značilo 21. 709 dinara iz kase Beograda, a od idućeg meseca 22.361 dinar. Subvencija prestonice, dakle, veća je za 652 dinara. Za toliko će biti manji deo koji plaćaju roditelji do punog iznosa usluge.

”Nova ekonomska cena boravka deteta u predškolskoj ustanovi formira se u skladu sa Pravilnikom o merilima za utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama.

Rešenje za svaku kalendarsku godinu donosi gradonačelnik i ono se primenjuje od 1. januara.

Tagovi

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Papi

I ja vodim decu u vrtic moramo....

Isidora

Jel ima jos nesto da ova NapreDNO vlada nije poskupela. Cene goriva najvece u regionu, cena grejanja, porez na stan, sada jos i upravnik u zgradama....Na sve nacine se trude da otimaju pare od gradjana. Mora nekako da se puni budzet.

D aki

Strasnooooo!!!! Maskirati se u migrante i pedala!!!

special image