• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Realne cene energenata prioritet u 2006.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Radomir Naumov izjavio je u intervjuu Tanjugu da će uticaj na realnije sagledavanje sadašnje politike cene energenata biti jedan od prioritetnih zadataka tog ministarstva u ovoj godini.

 Realne cene energenata prioritet u 2006. Izvor: MN Press
Ministar rudarstva i energetike Srbije Radomir Naumov izjavio je u intervjuu Tanjugu da će uticaj na realnije sagledavanje sadašnje politike cene energenata biti jedan od prioritetnih zadataka tog ministarstva u ovoj godini.

"Mi ćemo još jednom ukazati predstavnicima Vlade Srbije na posledice do kojih može doći ukoliko se zadrži neracionalan prilaz ceni energenata jer, uz već sada evidentno pomanjkanje investicija, u predstojećem periodu može doći do ozbiljnog ugrožavanja stabilnosti snabdevanja potrošača", upozorio je Naumov.

On je naglasio da resorno ministarstvo nije zadovoljno politikom cena energenata i da već dve godine ukazuje na poremećaje i posledice do kojih dolazi na domaćem tržištu energije. Ministarstvo rudarstva i energetike ne snosi odgovornost za posledice cenovne politike koja je energetske kompanije u Srbiji učinila nesolventnim firmama, ukazao je Naumov.

Uz sve to, ostala preduzaća u Srbiji, iz bilo koje druge privredne oblasti, već odavno su stekla pravo da se ponašaju tržišno i da svoju robu prodaju po ekonomskim, odnosno tržišnim cenama, rekao je Naumov i istakao da to za sada nije slučaj samo sa energetskim kompanijama. "Te kompanije proizvode više od bilansom predvidjenih normi, reorganizuju se, sprovode značajne racionalizacije u svom poslovanju, jednostavno ispunjavaju svoje obaveze. Istovremeno, svoju robu prodaju ispod cene koja bi im omogućila bar prostu reprodukciju i zato knjiže velike finansijske gubitke i prosto se guraju u poslovni sunovrat".

Prema rečima Naumova, zbog toga smo dovedeni u situaciju da se, recimo za EPS ili neki njegov profitabilniji deo, interesuju kupci, odnosno kompanije koje po svim svojim karakteristikama, veličini, poslovnim i proizvodnim rezultatima treba da budu kupljeni upravo od našeg EPS-a.

(Tanjug)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko KG

Koja losa igra? Tim nije bio u punom sastavu. Utakmica nije od velike vaznosti zato igraci ne ulazu 100% svoje snage da ne bi dolazilo do povrede! Pokazali su da umeju da vladaju loptom na terenu i da su uigrani!

RRR

zabrinuti zbog lose igre

special image