Društvo

DRAMA U NOVOM SADU: Došli izvršitelji, žena pretila samoubistvom (FOTO)

Izvor mondo.rs Izvor Beta Izvor Tanjug

Još jedan dramatičan slučaj prinudnog iseljenja iz stana. U centru Novog Sada intervenisala žena pretila skokom i samospaljivanjem. Nju su nakon pregovora izveli iz stana i odvezli kolima Hitne pomoći.

Pripadnici novosadske policije ušli su danas, nešto pre 11 časova, u stan porodice Ninić i izneli ženu koja je pretila da će se zapaliti benzinom.

Žena se žalila da joj je tom prilikom povređena ruka, ali je jedan od prisutnih medicinara to demantovao.


Izvršitelji u pratnji policije, vatrogasaca i lekara jutros su pokušali da ponovo iz stana u strogom centru Novog Sada isele porodicu Ninić, nakon čega se ta žena zaključala u jednu prostoriju u stanu i pretila da će se zapaliti benzinom.

Žena je u jednom trenutku izašla na prozor i pretila da će skočiti, ali se vratila u stan.


Jutros posle 9 sati prvo je bravar razbio dva stakla na ulaznim vratima u stan, a za njim su ušli policajci, vatrogasci i lekari, dok se žena zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač.

Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

Ova žena je i prethodni put, kada je pokušano iseljenje, polila stan benzinom i pretila da će ga zapaliti.

Kako je ranije saopštila organizacija ZA Krov nad glavom, porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine.

U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima.

Banci su vratili oko 80.000 i dužni su još toliko. Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju.

Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra.

Pošto smatraju da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora. To, međutim, ne odlaže deložaciju jer pravosnažne presude još nema.