Društvo

Devojčica koja je u vrtiću popila asepsol na intenzivnoj nezi, stabilno

Izvor mondo.rs Izvor rts

Dvopogodišnje dete, koje je u predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači popilo asepsol umesto vode još se nalazi na intenzivnoj nezi Klinike za pedijatriju Kliničkog centra u Kragujevcu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević za RTS kaže da je njeno zdravstveno stanje stabilno, pod stalnim je nadzorom lekara i do daljnjeg će ostati na odeljenju intenzivne nege.

Naime, vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol. Lekari u Rači nisu mogli da ustanove zašto dete ima tegobe, pa je porodica otišla u Kragujevac.

Prema rečima dede devojčice, na pola puta vaspitačica im je javila da je dete umesto vode popilo asepsol.

Na pitanje kako je onda moguće da se asepsol nađe u flašici za vodu direktorka predškolske ustanove "Naša radost" Ljubina Jeftić kaže da je greškom sipan tu.

"Jer se polomila flašica u kojoj je bio asepsol. Utvrdiće se kroz postupak ko je odgovoran. Naravno, svi odgovorni snosiće posledice u skladu sa zakonom", ističe Jeftić.


Načelnik školske uprave u Kragujevcu Goran Joksimović potvrdio je za RTS da je o događaju obavešteno Ministarstvo prosvete kome je prosleđen izveštaj direktorke predškolske ustanove "Naša radost" u Rači.

Pošto Rača nema prosvetnog inspektora dalji koraci u ovom slučaju su u nadležnosti beogradske Republičke prosvetne inspekcije i drugih inspekcijskih službi.