Društvo

Blokada Rektorata: Demonstranti ZAKLJUČALI vrata, brinu za svoju bezbednost

Izvor MONDO/Fonet

Studenti iz Udruženja #1od5 miliona, koji su blokirali zgradu Rektorata, najavili su da će od danas u 14 časova, zbog ugrožene bezbednosti, zaključati vrata i zabraniti bilo kakav ulazak u zgradu do daljnjeg.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića, dekanke Filološkog fakulteta Ljiljane Marković i predsednika Srbije Aleksandra Vučića ugrožavaju bezbednost studenata koji blokiraju Rektorat, naveli su studenti-demonstranti.

"Te izjave su ništa drugo do pripreme na medijski linč studenata u Rektoratu, koji brane akademsku čestitost i autonomiju Univerziteta. Funkcioneri Srpske napredne stranke i ministri u Vladi, komentarišući zahteve studenta koji njima nisu upućeni, daju vetar u leđa svojim pristalicama da ponove događaje od petka 13. septembra u Rektoratu, kada su studenti fizički napadnuti i o čemu postoje jasni materijalni dokazi", navodi se u saopštenju.

Studenti, koji su blokirali zgradu Rektorata, navode kako i dalje čekaju da rektorka Ivanka Popović izabere stranu, da prestane sa "dopisivanjem" sa Šarčevićem, koji nije ni pomenuo zahtev studenata već pričao o "nekom zahtevu."

Ispunjenjem zahteva studenata rektorka će pokazati da je na strani studenata i na strani istine, jer nam je u razgovorima jasno rekla šta misli o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, ukazuju studenti.