Društvo

Doček za Grke uz baklje i pesmu na autoputu: "Delije" zaustavile saobraćaj!

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

Najvatrenije pristalice Crvene zvezde zaustavile su danas saobraćaj na autoputu kod Beograda, paleći baklje i pevajući. Povod? Dolazak grupe "Gate 7" na meč Lige šampiona u utorak uveče.

Izvor: MN Press

Navijači Crvene zvezde dočekali su danas nasred autoputa svoje prijatelje, navijače Olimpijakosa, uoči dvoboja ova dva tima u utorak uveče u Ligi šampiona.

Odnosi dve navijačke grupe su bratski, a pristalice beogradskih crveno-belih dočekale su goste iz Atine na autoputu, poželevši im dobrodošlicu, uz transparente, pesmu, ali i bakljadu.


Jedno vreme saobraćaj je bio obustavljen, koloni vozila na autoputu kod Beograda nije se video kraj, što je prilično iznerviralo građane, ali su na kraju morali da sačekaju da se "Delije" i "Gate 7" ispozdravljaju, ispevaju i produže skupa ka centru grada na nastavak fešte.

ŠTA KAŽE MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su neistiniti navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima da policija nije htela da reaguje na privremeno zaustavljanje saobraćaja na auto-putu kod Beograda.

"Policija je odmah po saznanju da su navijači blokirali auto-put poslala pojačanje, pripadnike Policijske brigade, koji su odmah po dolasku upozorili navijače, nakon čega su se oni vratili u autobuse i nastavili put ka Beogradu", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je policija o tome obavestila nadležno tužilaštvo, koje je naložilo da mu se dostavi izveštaj.

Na jedan od nadvožnjaka na autoputu, navijači Zvezde su istakli transparent na grčkom jeziku:

"Dobrodošli, 'Gate 7', bratstvo pre svega".

Kapija 7 je "nadimak" organizovane navijačke grupe iz Pireja.


POGLEDAJTE SNIMAK

Navijači Olimpijakosa dolaze u Beograd (SPORT)
Izvor: YouTube/George Papadopoulos