Društvo

INCIDENT NA KLINICI u Beogradu: Pacijetkinja udarila doktorku u glavu!

Izvor mondo.rs Izvor Novosti.rs

Fizičkom napadu na doktorku prethodila je svađa. R. P. ni posle fizičkog obračuna sa doktorkom, prema nezvaničnim saznanjima, nije prestajala sa ispoljavanjem ljutnje.

Izvor: MONDO/Zora Ćirković

Pacijentkinja R. P. (59) udarila je u četvrtak u glavu doktorku I. O. (37) na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Fizičkom napadu na doktorku prethodila je svađa. R. P. ni posle fizičkog obračuna sa doktorkom, prema nezvaničnim saznanjima, nije prestajala sa ispoljavanjem ljutnje. Ona je, naime, doktorki uputila ozbiljne pretnje.

Zasad se ne zna zašto se dogodio prvo verbalni konflikt, a zatim i nasrtanje pacijentkinje na doktorku.

U upravi KCS "Novostima" je nezvanično potvrđeno da se incident dogodio. Čitav slučaj biće ispitan.

Ovo, nažalost, nije prvi fizički napad na zaposlene u zdravstvu. Zbog ovakvih događaja bilo je predloga da se zaposlenima u ovoj oblasti da status službenih lica, a u ustanove su uvoženi panik tasteri kako bi doktori mogli da alarmraju kolege u slučaju napada.

Klinični centar Srbije osudio je napad na zaposlenog.

"Klinički centar Srbije najoštrije osuđuje svaki vid napada na zdravstvene radnike, a navedeni slučaj na Klinici za infektivne i tropske bolesti je prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova koje će preduzeti dalje postupanje u vezi sa istim", navodi se u objavi za medije.