Društvo

SVE o novoj garaži na Kopaoniku: broj parking mesta, cena... (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Na Kopaoniku je danas otvorena nova garaža koja bi trebalo da bar malo olakša prenatrpan saobraćaj na "krovu Srbije" u zimskoj sezoni.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas na Kopaoniku novu parking garažu na Kopaonik.

Vrednost investicije je 570 miliona dinara, a izgradnja je počela tokom leta prošle godine. Pored planiranih 312 parking mesta u samoj garaži, ispred će biti još uređenih mesta za parkiranje, pa će ceo kompleks moći da primi do 350 vozila.Planirana dnevna cena parkiranja u garaži je 1.900 dinara, a svaki započeti sat tarifiraće se sa 150 dinara. Mesečna karta će moći da se kupi po ceni od 45.000 dinara.

Pored nove garaže, planirano je i otvaranje parking prostora kod Sunčane doline kapaciteta 200 parking mesta.

"Ovo je kapitalni objekat, koji je nedostajao Kopaoniku. Ovo je prvi takav objekat na našim planinama i verujem da ćemo u dobroj meri rešiti problem preopterećenosti, problem sa kojim se ovaj ski-centar godinama sauočavao. Iz godine u godinu Kopaonik širi svoje kapacitete, ovde danas ima 15 hotela, do pre 5 godina to su bili hoteli sa dve ili tri zvezdice, a sada više od polovine sa četiri zvezdice, što govori o ulaganjima u ovaj ski-centar", rekao je Ljajić.

Takođe, najavljena je i rigoroznija kontrola nepropisnog parkiranja, pa će ove zimske sezone u funkciji biti "pauk" vozilo ali i "kandže" za blokiranje točkova.