Društvo

Protest taksista u Pirotu zbog migranata: Napali su nam koleginicu!

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Pirotski taksisiti su danas protestovali su danas zbog navodnog napada migranata na jednu taksistkinju u tom gradu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Taksisti u Pirotu su krenuli u protest pošto je policija saopštila da je proverila prijavu napada migranata na jednu teksistkinju, ali da je Osnovno javno tužilaštvo procenilo da nema elemenata krivičnog dela, a sudija Prekršajnog suda utvrdio da nema ni elemenata prekršaja.

Pedesetak taksista se danas ipak okupilo ispred prigradskog Centra "Četvrti kilometar" gde borave strani migranti, zbog, kako su naveli, solidarnosti sa taksitkinjom koja tvrdi da je napadnuta i "radi upozorenja da se tome mora hitno stati na put".

Taksistkinja Natalija Rangelov je izjavila da su je trojica migranata u ponedeljak uveče napala dok ih je vozila do Tranzitno-prihvatnog centra "Četvrti kilometar" kraj Pirota gde borave, da su je psovali, zapalili joj kosu i da ju je jedan udario.

U Trazitno-prihvatnom centru "Četvrti kilometar" boravi 177 migranata, od kojih su 84 iz Avganistana.

Regionalni koordinator Komesarijata za izbeglice i migracije Slobodan Savović je za TV Pirot rekao da među migrantima "ima različitih ljudi", da "to moramo da shvatimo" i da "po našem zakonu ne možemo da im ograničimo kretanje".

Stanje u Centru je "redovno", a "što se tiče njihovog ponašanja u gradu, to je van naše moći i to je stvar javnog reda i mira", rekao je Savović.