Društvo

Nesuđeni kupac Megatrenda sklopio sporazum sa Tužilaštvom: Lagao sam

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nesuđeni kupac Univerziteta Megatrend Dejan Đorđević priznao je danas u Trećem tužilaštvu izvršenje krivičnog dela lažno prijavljivanje, nakon čega mu je izrečena uslovna kazna.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Đorđević koji je uhapšen zbog lažnog prijavljivanja priznao je danas u Trećem tužilaštvu izvršenje ovog krivičnog dela, rečeno je „Blicu“ u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izrečena mu je uslovna osuda - tri meseca zatvora, sa rokom proveravanja od jedne godine. Presuda je postala pravosnažna, svi su se odrekli prava na žalbu.

Đorđević je nedavno prijavio da je nad njim izvršeno razbojniđštvo i to tako što su mu u stan ušla tri NN lica i oduzela dva televizora, nanevši mu pri tom mu lakše povrede.

Ispostavilo se međutim da su u pitanju vlasnici stana kojima je prijavljeni dugovao novac za kiriju i koji su mu prethodno najavili svoj dolazak, kako bi porazgovarali o naplati duga.

Protiv Đorđevića se inače vodi više krivičnih postupka i to zbog neplaćanja alimentacije, zbog prevare i zloupotrebe službenog položaja.

Dejan Đorđević je navodno kupio od vlasnika Megatrenda Miće Jovanovića taj univerzitet, ali je Jovanović potom izjavio da je prevaren i da odustaje od prodaje. Rekao je i da ga je Đorđević "omađijao".

Đorđević je demantovao da je podnet zahtev za raskid ugovora i tvrdi da na njegovu adresu nije upućen zahtev, predlog ili ponuda da se raskine ugovor o kupovini Megatrenda.