Društvo

Novogodišnji paketići za decu bez roditeljskog staranja

Izvor Promo

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i predstavnici Idee posetili su danas mališane u Bolnici za pedijatariju"Dr Olga Popović - Dedijer" i podelili su novogodišnje paketiće.

Poverenica Brankica Janković, pohvalivši akciju kompanije Mercator-S, koja traje već pet godina, pozvala je i druge kompanije čije poslovanje to omogućava da učestvuju u društveno odgovornim kampanjama koje će pokazati saosećanje, solidarnost i brigu za drugoga.

"Želeli smo da priredimo mališnima pred Novu godinu malo predaha i zabave, jer svakome od nas je i kada ste veliki, a još više kada ste mali, potrebno da prekratimo to vreme", rekla je ona.

Glavna medicinska sestra Bolnice za pedijatariju "Dr Olga Popović - Dedijer"; Dragana Palarić navela je da mališani nisu očekivali Deda Mraza i istakla da im je priređeno veliko iznenađenje.

"Deci ovakve akcije znače mnogo. Svaki dan u bolnici zna da bude veoma traumatičan i za njih, a i za majke i uopšte roditelje, i kada im priredite ovakav čin, naravno da deca bar za trenutak zaborave
zbog čega su ovde", rekla je Palarić.

Idea karavan je ove godine obišao više od 50 institucija u 23 grada i više od 2.000 njihovih zaposlenih je podelilo preko 5.000 paketića, a osim slatkih paketicha podelili su i školski pribor i kozmetiku.