Načelnik UKP Milenković nije uhapšen: Evo šta kaže o "slučaju Jovanjica"

Načelnik Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije za grad Beograd Slobodan Milenković izjavio je danas da je kompletna istraga slučaja Jovanjica sprovedena adekvatno i zakonito i da od njenog početka nije bilo nikakvih pritisaka od bilo koga iz MUP-a.

Milenković je takođe naveo da ni u jednom segmentu obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa slučajem Jovanjica.

"Zbog brojnih netačnih i neistinitih informacija želim da upoznam javnost sa slučajem Jovanjica. Kompletnom akcijom lično sam rukovodio, a u akciji je učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja UKP-a, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga", rekao je Milenković, navodi se u saopštenju MUP-a.

On je apelovao na sve da ne vrše pritisak putem medija na policijske službenike koji rade profesionalno i zakonito u interesu zaštite prava i sloboda građana Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je prenelo izjavu Milenkovića apelovalo je na pojedince da "prestanu sa plasiranjem raznoraznih neistina zarad sticanja kojekakvih koristi i poena, a kojima nanose štetu ugledu MUP-a".

"Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije", rekao je Milenković.