Društvo

Prodavačica sa pijace HIT - "vlada" centrom Beograda

Izvor mondo.rs

Centar Beograda oblepljen plakatima koji se mogu tumačiti kao podrška prodavačici sa pijace na Vidikovcu koja je nokautirala komunalnu milicajku.

Izvor: MONDO/K. Bojović

Prodavačica sa pijace u beogradskom naselju Vidikovac jedna je od osoba o kojoj se najviše priča proteklih dana. Ova žena je nokautirala komunalnu milicajku, koja je tražila od nje da ukloni nelegalno prodajno mesto na pijaci, da bi posle incidenta bila privedena.

Na društvenim mrežama mnogi su iskazali podršku ovoj ženi, iako je postupila nasilno. A centar Beograda danas je oblepljenj plakatima na kojima je scena tuče, odnosno neposredno pre nego što je udarila komunalnu milicajku uz poruku na engleskom jeziku: "Vulgarna demonstracija moći".

Izvor: MONDO/K. Bojović

Javnost je podeljena oko ovog slučaja. Jedni podržavaju prodavačicu sa pijace, koja je čak dobila nadimak "Tajsonka", drugi, pak, smatraju, da nasilje nikada nije, niti može biti rešenje problema.

Posle puštanja iz pritvora, prodavačica Sadija K. rekla je "Kuriru" da joj je "pao mrak na oči" i da je to uradila iznervirana.

"Od prodaje na pijaci hranim devet usta, izdržavam celu porodicu. Milicajka se postavila prema meni kao da sam najveći kriminalac, pa nisam ubila nekog da se tako ponaša. Udarala me je, čupala i vukla pred sinom. Pao mi je mrak na oči i lupila sam je!", rekla je ona.