Društvo

Dekan Ekonomskog fakulteta o GENERACIJI Z: O njima kolaju zlurade priče...

Izvor mondo.rs

Dekan Ekonomskog fakulteta Beogradskog Univerziteta prof. dr Branislav Boričić ima običaj da svoje studente često obraduje porukama podrške na društvenim mrežama.

 Ovog puta nakon održanog januarskog i februarskog roka, preneo je svoje zadovoljstvo uspehom aktuelnih studenata prve godine i razbio predrasude o takozvanoj Generaciji Z:

"GENERACIJA Z. Tokom nepune dve sedmice, zbog zgusnutog rasporeda, održali smo čak dva ispitna roka iz matematike. To je bila, uglavnom, generacija studenata rođenih 2000. godine", napisao je dekan.

"O njima u medijima, kako u svetu, tako i kod nas, kolaju zlurade priče, te da su ovakvi, te da su onakvi. Mogu vam reći, iz prve ruke, da je jedna Milica dobila desetku, baš kao i jedan Mehmed, i jedna Klara, pa Stojan... Prosto, prštale su desetke kao iznenadni letnji pljusak. Ovim hoću samo da obznanim da su oni mnogo bolji nego što se o njima priča i da im treba ukazati puno poverenje", dodao je.

Nakon generacije Y (ipsilon) ili "milenijalaca", koji su rođeni u periodu od 1980. do sredine devedesetih, došla je generacija Z (zet), koja obuhvata rođene od sredine devedesetih do danas.

Najstariji pripadnici generacije Z su danas na početku svojih dvadesetih godina.