Društvo

Tikva iz Kikinde u Ginisovoj knjizi rekorda, na takmičenje stigla AUTOBUSOM

Izvor mondo.rs Izvor Večernje novosti

Tikvu iz bašte dugu 395,4 centimetra Goran Lazić u Sloveniju prevezao redovnom autobuskom linijom.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Lazićeva ludaja ušla je u Ginisovu knjigu rekorda nakon što je izmerena u Mozirju kod Ljubljane u septembru prošle godine.

Sve takmičare je tada iznenadio Lazić sa tikvom dugom gotovo čletiri metra sa kojom je oboren dotadašnji rekord od 379 centimetara iz 2015. godine.

"Na takmičenje u Sloveniju ludaju sam odneo autobusom. Najpre redovnom linijom od Kikinde do Beograda, a potom do Ljubljane. Da je bila dva centimetra duža ne bi mogla da stane u prtljažnik autobusa", rekao je Novostima Lazić.

"Kada sam je doneo svi su bili u čudu i smejali su se, vozač, kontukder i putnici, a hrvatski carinici su se krstili", ispričao je on.

Bundeve gaji u bašti u kojoj su prošlog leta narasle još dve pobedničke tikve - jedna je zvanična rekorderka u Srbiji.

"Sa prijateljem Milanom Vučenom, odgajio sam tikvu dugu 366 centimetara koja je pobedila na 34. 'Danima ludaje' u Kikindi. Dok se u Kikindi održavala ta manifestacija, bio sam u Sloveniji na drugom takmičenju. Tako smo istovremeno pobedili i Vučen i ja. I tikva od 352 centimetra koja je na 'Danima ludaje' zauzela drugo mesto, takođe je iz moje bašte a na takmičenje je odnela moja devojka Dejana Krasin", navodi Lazić.

Kaže da ima nove ambicije u odgajivanju teških i dugih bundeva. Ovog proleća zasadiće nove ludaje i veruje da će opet kod njega narasti najteže i najduže.