Društvo

"Krenuo sam da šetam psa posle ponoći, kad..." - PROČITAJTE OVO!

Izvor mondo.rs

A lepo smo vas upozorili - NEMA IZLAZAKA i ŠETANJA KUĆNIH LJUBIMACA za vreme trajanja policijskog časa.

Uvođenje policijskog časa nakon što je proglašeno vanredno stanje kao najrigoroznija mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa, pojedini građani Srbije nisu baš najozbiljnije shvatili.

Tokom jučerašnjeg dana, dakle ne za vreme policijskog sata, mnogi stariji od 65 su izlazili u šetnje, iako im je STROGO ZABRANJENO da napuštaju domove dok sve ovo ne prođe.

Možda će vas zanimati

Bilo je i onih mlađih koji su se oglušili o naredbu vlasti: nema izlaska iz kuće posle 20 časova i nema šetanja pasa, ma koliko da su oni navikli da vrše nuždu baš u to neko vreme (iza 20h).

Evo šta se noćas dogodilo jednom našem kolegi (ime i prezime nećemo da otkrivamo, ali je poučno):

"Posle ponoći sam po višegodišnjem običaju izveo kuče u poslednju šetnju pred spavanje i u roku od pet minuta po izlasku došao je neobeleženi automobil (škoda fabia) sa trojicom velikih (većih od mene 185cm) muškaraca u civilu, koji su se uredno legitimisali kao policija. Rekli su mi da 'zanemarimo zakon za trenutak -  stvarno nije u redu prema ugroženim sugrađanima' da kršim policijski čas. Večeras samo opomena, sutra 48 sati pritvor pa suđenje. Nisu hteli da se slikaju. Imali su maske za lice i rukavice na rukama".

Dakle, ova ekipa je bila blagonaklona prema našem kolegi i progledala mu kroz prste. Više neće. Ako se oglušite o kršenje zakona, odnosno policijskog časa, rizikujete krivičnu prijavu i kaznu.

NE IGRAJTE SE! Ovo nije igra, ovo je borba za živote!