Društvo

NORVEŽANI carevi: PET miliona evra za SRBIJU zbog korone

Izvor mondo.rs

Norveška osvedočeni prijatelj Srbije. Doniraju nam pet miliona evra kao hitnu pomoć u borbi protiv korona virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas ambasadoru Kraljevine Norveške Jernou Eugenu Jelstadu i celom norveškom narodu na ovoj donaciji.

On je rekao i da što se drastičnih mera koje se uvode povodom zabrane kretanja u Srbiji tiče, nema nikakv problem

 "Moj posao je da sačuvam živote ljudi u zmelji, a nadam se da će 99,99999999 da preživi. Neka se ljute, važno je da sačuvamo živote, nije važno što neće moći da izađu u grad", rekao je Vučić.

Norveška je jedina evropska zemlja koja je pomogla Srbiji u borbi protiv korona virusa.


Predsednik je preneo da će sredstva biti namenjena u medicinske svrhe i dodao da će ta zemlja pomoći Srbiji da nabavi još respiratora.

„Zahvalnost norveškoj državi i narodu, kao i Amasadi Norveške u Beogradu na velikoj prijateljskoj pomoći i podršci koju nam pružaju u ovim trenucima za našu zemlju“, rekao je Vučić.

On je naglasio da je Norveška, koja je i sama bila ugoržena napadom korona virusa, pronašla je dovoljno volje i snage da pomogne Srbiji, koja je, ističe Vučić, danas u težoj poziciji i zbog realne snage našeg zdravstvenog sistema i drugih objektivnih faktora.

„Hvala im pre sve na pažnji, na poštovanju naše zemlje, na ljubavi koju pokazuju prema našem narodu, hvala im na novcu i poreskim obveznicima Norveške na pet miliona evra koje daju građnima i državi Srbiji, a koji će biti upotrebljeni u medicinske svrhe“, rekao je Vučić.

Naglasio je i da će Norveška pomoći Srbiji da nabavi još respiratora.