Društvo

I oni žele kući: Grupa Srba "pomoraca" na aerodromu u Stokholmu

Izvor mondo.rs

Redakciji MONDA obratila se grupa srpskih državljana koja se nalazi na aerodromu u Stokholmu i čeka da se vrati u Srbiju.

Izvor: MN Press

Već čitavih 7 dana nekolicina srpskih državljana nalazi se na aerodromu "Arlanda" u Stokholmu, čekajući vesti kada će se konačno vratiti u Srbiju.

I njih je, poput drugih državljana Srbije, ali i drugih zemalja, "blokirao" korona virus "negde u svetu" i željno čeka na povratak u otadžbinu. Problem je što su granice zatvorene, aerodromi ne rade, aviokompanije ne lete...

Vlasti u Srbiji poslali su avione u par zemalja, deo državljana je vraćen u Srbiji, mnogi još čekaju, poput ove grupe u Stokholmu.

Ova grupa srpskih državljana radila je na brodovima, a kompanija ih je iskrcala u prestonici Švedske. Reč je o grupi šestoro fotografa, koji su radili na brodovima kompanija "Talink Silja" i "Viking line", koji putuju u regularnom pomorskom saobraćaju između Švedske i Finske.

"Obratili smo se našoj ambasadi u Stokholmu, čiji su članovi istog trenutka došli da nas obiju, nažalost bez konkretnih informacija. Iskrcani smo od strane kompanije broda bez materijalnih sredstava, vize i osiguranja. Stoga želimo da objavite našu pricu i da nam pomognete koliko možete, da bismo se što pre vratili svojim kućama", napisao nam je Petar Petković, jedan od Srba koji se nalazi na aerodomu u Stokholmu.

Tamo su: Maja Pavlović, Petar Petković, Srđan Karađinović, Alen Sinanović, Miodrag Maticki i Milen Trifunović.

Njih troje imaju po oko 20 godina, a ostali oko 40.

Oni nisu jedini srpski državljani, koji čekaju povratak kući iz Stokholma.

EVO I NJIHOVE FOTOGRAFIJE

Izvor: Čitalac Monda