Društvo

U Pančevu počela proizvodnja sredstva za dezinfekciju (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Počela i dezinfekcija javnih ustanova površina.

Izvor: Mondo

Grad Pančevo je nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije dogovorio sa pančevačkom "Panonijom" proizvodnju sredstva za dezinfekciju.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov  kaže da je važno da se u ovom preduzeće pokrene proizvodnja razblažene koncentracije natrijum hipohlorita.

"U pitanju je dezinfekciono sredstvo koje će se koristiti od sutra za dezinfekciju javnih trgova, javnih ulica i za dezinfekciju ulaza u javne objekte i stambene zgrade", rekao je gradonačelnik Pavlov.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća "Higijena" u Pančevu Aleksandar Stevanović istakao je da su radnici ovog preduzeća već danas pristupili dezinfekciji javnih objekata sa manjom količinom koju su dobili.

"Krenuli smo od bolnice, nastavićemo sa Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, pa ćemo onda preći na sve ostale objekte javne namene. Uspostavili smo i kontakt i saradnju sa upravnicima u stambenim objektima kojima ćemo podeliti i natrijum hipohlorit kojim će oni raditi dezinfekciju ulaza", rekao je Aleksandar Stevanović.