Društvo

"Za zaražene na Sajmu predvideli kupanje napolju, ali mnogo je hladno"

Izvor mondo.rs

Epidemiolog Predrag Kon opisao je u utorak uveče kako izgledaju uslovi u kojima su smešteni zaraženi kovidom-19 na Beogradskom sajmu.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

"U dnevnoj sam komunikaciji sa pukovnikom Anđelkovićem koji je odgovoran u smislu logistike vojničke. Ono što znam je da je bilo žalbi vezano za grejanje...Oni su samo prebacili usmerasvanje vazduha gore prema kupoli, pa su ljudi osećali to strujanje pa je bilo primedbi", rekao je dr Kon za RTS.

Za ishranu, dodaje, nije bilo uopšte žalbi, osim da su negde konzerve pa neko ne može da jede.

"Ono što čujemo je da su zadovoljavajući uslovi smeštaja, siguro to nije to prava bolnica , to je improvizovana bolnica, ali zadovoljava uslove", rekao je dr Kon i dodao:

"Problem je sada kupanje zbog hladnog vremena, neočekivanog. To se pripremalo za spoljašnje kupanje sa toplom vodom, međutim, nažalost, hladno je. I u hali 4 su pokušavali nešto da improvizuju i to je jedan od problema koji se trenutno rešava", rekao je dr Kon.


Bilo je, kaže, priče i u vezi čaja - da imaju čaja.

"Oko vode - da je bila malo obojena zbog neredovne upotrebe, pa su doneli flaširanu vodu u pakovanjima od pola litra", objasnio je.

"Zdravstevi radnici žalili su se, sa druge strane, da im je mnogo toplo kad obuku skafandere...Ima tu još puno toga ali to se polako rešava", rekao je dr Kon.

Podsetite se i izjave zdravstvenog radnika koji je zaražen i nalazi se na Sajmu: