Društvo

NOVI POLICIJSKI ČAS: Od petka do ponedeljka!

Izvor mondo.rs

Najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "Sasvim izvesno da ćemo tu meru doneti Beograd i za Niš".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Vučić je rekao da mu je žao što ranije nije doneo odluku o produžetku policijskog časa koji bi trajao od petka do ponedeljka, a sve u cilju sprečavanja širenja epidemije korona virusa.

"Ta subota nas je skupo koštala. Videli ste ljude u šetnji, u parkovima, oni na Fruškoj gori malo roštiljali, napravili malo požar, šta ima veze... Zato, evo sada vam dajem vest da će policijski čas, odnosno zabrana kretanja, biti produžena od petka do ponedeljka ujutru i ta mera će sigurno biti doneta za Beograd i za Niš, za ostale ćemo da vidimo", rekao je Vučić u emisiji "Upitnik" na RTS.

Trenutno je u Srbiji na snazi ograničenje kretanja od 17 sati do 5 ujutru (svakog radnog dana), a subotom od 13 časova do ponedeljka u 5 ujutru.

POLICIJSKI ČAS U SRBIJI 2020. godine

Srbija je u vreme epidemije korona virusa i shodno vanrednom stanju (od 15. marta) uvela zabranu kretanja od 20 do 05 časova (18. marta) za sve građane bez posebne dozvole. Četiri dana kasnije mera je "pojačana", pa je tako zabrana kretanja produžena od 17 časova (a subotom i nedeljom od 15 časova), jer je građani nisu shvatili dovoljno ozbiljno.

Međutim, potom je i ta mera pooštrena, pa je tako odlučeno da policijski čas, odnosno zabrana kretanja traje od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru.

Od ove mere izuzeti su, ali samo ograničeno, vlasnici pasa. Naime, njima je dozvoljeno da šetaju pse subotom od 23h do 01h, i nedeljom od 8 do 10 časova i to u rasponu od 200 metara od prebivališta.