Društvo

Ovoliko građana je do sada prekršilo najduži policijski sat!

Izvor mondo.rs

Dok se Srbija nalazi na polovini do sada najdužeg policijskog časa, koji traje do utorka do 5 ujutru, građani su ovaj vikend nešto malo nedisciplinovaniji nego prošlog vikenda!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Direktor Policije Vladimir Rebić je rekao da je od početka policijskog časa u petak od 17 časova do jutros u 7 časova, oko 423 građana prekršilo policijski čas!

"Gradjani su bili nešto nediscpilinovaniji", rekao je Rebić za RTS i dodao da je prethodnog vikenda policijski čas prekršilo 385 osoba.

Direktor policije dodao je da ima neočekivano mnogo povratnika tj. onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja, a kako je naveo dve osobe su meru prekršile četiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Rebić je rekao da je jedan građanin u roku od 15 dana četiri puta prekršio propise, a pored novčane kazne osuđen je i na 60 dana zatvora i sada je u Padinskoj Skeli.

Prvi put je kažnjen u Surčinu 31. marta sa 50.000 dinara, ali je 4. aprila izazvao saobraćajnu nesreću a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i zbog kršenja policijskog sata kažnjen je sa 100.000 dinara, rekao je Rebić.

Taj građanin za četiri dana ponovo je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, pa je kažnjen sa 150.000 dinara, i za vreme dok je bio na trežnjenju u stanici, prema Rebićevim rečima polomio je inventar MUP-a.

On je zatim, dodao je Rebić, potpisao sporazum o priznanju krivice pa je osuđen na četiri meseca kućnog zatvora, ali je 13. aprila ponovo zatečen da krši policijski čas i to sa 1,4 promila alkohola u krvi pa je kažnjen sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

"Tako da je za 390.000 dinara oštetio porodični budžet i zasigurno je izgubio vozačku dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje", napominje Rebić.