Društvo

Kon ima poruku za one koji misle da je korona virus izmišljotina

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Epidemiolog i član Kriznog štaba obratio se onima koji tvrde da je korona "izmišljena i naduvana priča" i stoga ne poštuju ni mere za sprečavanje širenja virusa.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Predrag Kon gostovao je na Prvoj televiziji i rekao da novo vanredno stanje zbog korone verovatno neće biti uvedeno, ali će Srbija imati vanredne mere kako bi naučila da živi sa virusom.

Kon je prokomentarisao i procenat stanovništva koji tvrdi da je korona "izmišljena i naduvana priča" i stoga ne poštuje ni mere za sprečavanje širenja virusa.

"Pet do deset odsto ljudi, koji nikada ne prihvataju mere i ograničenja, ne bi smeli da utiču na ogromnu većinu koja je do sada pokazala veliku disciplinu. Oni pričaju da je ovo sve izmišljeno, da mere nisu bile potrebne, a nadam se da će disciplinovana većina znati i shvatiti da bismo imali deset puta veći broj umrlih, da nismo imali mere," rekao je on na Prvoj.

"Pogledajte samo šta se dogodilo u Nišu u Gerontološkom centru. Da mere nismo preduzeli, to bi se dogodilo u svakom takvom centru, Imali bismo deset puta više mrtvih i naši gerontološki centri bi bili opustošeni koronom," rekao je on.