Ohrabrujuće reči

Komandant Specijalne brigade: Ostaćemo u Šidu koliko god bude potrebno

Autor Ksenija Jelesijević

Komandant Specijalne brigade Vojske Srbije, general Miroslav Talijan uputio je danas ohrabrujuće reči građanima Šida zabrinutim za svoju bezbednost

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Talijan je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, rekao da je u Šidu trenutno spremno pet timova koji će po potrebi reagovati i kontrolisati situaciju sa migrantima u tom gradu i da će oni tu ostati koliko god bude potrebno.

Situacija u Šidu je dosta fluidna, migranti mogu slobodno sa se kreću ali treba da poštuju naše zakone. Mi smo tu da kontrolišemo ulaz i izlaz u migrantske centre, da ojačamo policijske snage i pružimo im podršku i pomoć i dodatnim prstenom kontrolišemo stanje u centru kako ne bi bilo nekontrolisanog kretanja migranata, rekao je on.

Komandant najelitnije jedinice Vojske Srbije rekao je da će prisustvo Vojske Srbije u Šidu garantovati bezbednost ne samo građana već i migranata koji imaju "devijantna" ponašanja, preskaču zaštitne ograde oko centara, prelaze autoput, svađaju se i koškaju međusobno...

 "Naše angažovanje na ovom zadatku zavisiće od bezbednosne procene,bićemo tu koliko god bude potrebno", rekao je on.

"Naše je samo ono što darujemo drugima - da damo uslugu bezbednosti i štitimo naš narod i našu otadžbinu", rekao je komandant elitne 72. specijalne brigade.

POGLEDAJTE KAKO JE BILO U ŠIDU

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović rekao je za Prvu da je situacija u tom gradu po dolasku vojske bolja, da se građani osećaju bezbednije a da vojska korektno održava bezbednost.

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra - "Adaševci", "Principovac" i "Šid - Stanica".

U tim centrima boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja. Problem za lokalno stanovništvo su, kažu, neregistrovani migranti koji borave na otvorenom.

Predsednik Aleksandar Vučić je odluku o slanju Vojske u Šid doneo na osnovu bezbednosnih procena i zahteva građana.