Potvrdio ministar!

Studenti ostaju u DOMOVIMA! (VIDEO)

Autor Aleksandar Nastevski

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će studenti ostati u studentskim domovima u Beogradu!

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Ministar Šarčević je rekao da je plasirana "loša informacija" od strane Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, te se stekao utisak da su svi oboleli iz studentskih domova.

"Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, ostali nisu. Još u ponedeljak sam predočio tu informaciju Kriznom štabu", rekao je Šarčević za TV Prva.

Ministar prosvete ističe da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata i da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku.

"Sreća je da su to mladi ljudi sa slabim simptoimima", kaže ministar.

Šarčević je rekao da u studentskim domovima u Novom Sadu i Kragujevcu nema zaraženih, dok je u domovima u Nišu dvoje zaraženih.

"Predsedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova. Samo je 20 odsto iz domova", ponovio je ministar i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

MINISTAR PROSVETE O ZARAŽENIM STUDENTIMA

Ministar prosvete je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 časova i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

MINISTAR: NIJE TREBALO NI RAZMIŠLJATI O ZATVARANJU DOMOVA

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao juče da će u okviru mera za suzbijanje korona virusa u Beogradu biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

Nakon najave predsednika će zbog širenja epidemije korona virusa svi studentski domovi u Beogradu biti ispražnjeni u Studentskom gradu okupili su se akademci koji su izrazili negodovanje zbog najavljenih mera.

Pojedini mediji preneli su da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa studentima u Beogradu i da je pronađeno rešenje.

Studenti će ostati u domovima, uz pojačanje epidemioloških mera, preneli su tada beogradski mediji.

Predstavnici studenata, međutim, kažu da nisu dobili zvaničnu potvrdu o tome. Oni su zajedno sa većim brojem svojih kolega došli isped zgrade Skupštine Srbije.

Okupljanje studenata je završeno sinoć ispred Skupštine Srbije. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.