Društvo

"NEĆE BITI ZATVARANJA BEOGRADA!" Vesić se oglasio nakon zasedanja Kriznog štaba

Autor Tamara Sekulović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Beograd ponovo najveće žarište korona virusa u Srbiji i apelovao na građane da se pridržavaju epidemiloških mera, ali dodao i da se ne veruje u priče oko ponovnog zatvaranja grada.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Krizni štab grada Beograda održao je danas sednicu i apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemiolških mera.

"Molim vas da sada ne upropastimo sve ono dobro što smo učinili prethodnih meseci, kada je Srbija bila a i danas je jedna od zemalja s najmanje novozaraženih u Evropi", rekao je Goran Vesić nakon sednice za "Kurir" i dodao:

"Neće biti zatvaranja Beograda, o tome se ne raspravlja niti je ta tema na dnevnom redu. Ne čitajte laži i gluposti oko navodnog karantina sa društvenih mreža koje se namerno plasiraju da prevare građane. Moj stav je da moramo da naučimo da živimo sa virusom, da omogućimo da privreda radi i da se odvija normalan život a da se istovremeno primenom epidemioloških mera sačuva zdravlje gradjanki i građana."

Vesić je istakao da je situacija u Beogradu samo upozorenje:

"Činjenica da je Beograd ponovo najveće žarište korona virusa u Srbiji treba da nas sve upozori da se pridržavamo epidemiloških mera. Moramo ozbiljno da shvatimo podatak da je od 111 novozaraženih u Srbiji u četvrtak, 1. oktobra, čak 40 odsto u Beogradu, kao i da je u našem gradu od ukupnog broja testiranih, 4,3 odsto pozitivno."

Pojačane kontrole od vikenda

Krizni štab je podsetio građane da je 1. oktobra počela vakcinacija protiv sezonskog gripa i da su vakcine, kojih ima dovoljno za sve, mogu besplatno da se prime u svim domovima zdravlja.

"U Skupštini Grada juče su se vakcinisali svi koji su želeli a među njima sam bio i ja. Od ovog vikenda biće pojačane kontrole primene epidemioloških mera od strane zajedničkih patrola komunalne milicije, republičkih sanitarnih insoektora i MUP. Posebno će biti kontrolisan javni prevoz. Ipak, nema te policije koja može da kontroliše svaki autobus, svaku radnju ili restoran. Dakle moramo sami da se kontrolišemo odnosno da čuvamo i sebe i druge", zaključio je Goran Vesić.

(Mondo/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.