odgovorio i na kritike

NOVO UPOZORENJE DR KONA: Stiže pik trećeg talasa, ponašajte se kao da je uvedena ZABRANA KRETANJA od 19 do 5

Autor Marija Ivetić

Kon je putem društvenih mreža izdao novo dramatično upozorenje, posebno namenjeno Beograđanima.

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, danas je putem društvenih mreža izdao novo dramatično upozorenje, posebno namenjeno Beograđanima.

"Posebna molba za Beograđane: U toku ove i sledeće nedelje nalazićemo se u maksimumu (piku) trećeg talasa. U ovom periodu izbegavajte sve gužve i skupove. Ponašajte se kao da je uvedena mera zabrane kretanja od 19.00 do 5.00 časova. Ako ipak morate da izlazite iz kuće... Nosite zaštitnu masku uvek, a posebno u zatvorenom prostoru", napisao je dr Kon na Fejsbuku.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Nekoliko minuta nakon pomenute objave, doktor je postavio novu objavu na svom Fejsbuku, verovatno isprovociran ponašanjem onih koji ne poštuju mere i upućuju kritike na račun rada Kriznog štaba.

"Kada Vas ismevaju što nosite masku kažite da se na taj način ismevate Kriznom štabu. To će ih razgaliti... Uostalom i za virus kažite da je nastao i da je izmišljen u Kriznom štabu jer to vole da čuju... Kažite da je za sve u ovoj pandemiji kriv Krizni štab... Ali ne zaboravite... stalno i uvek: NOSITE MASKU!", naveo je Kon.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Pre par dana dr Kon je obelodanio da se ove nedelje očekuje više od 2.000 novozaraženih na dnevnom nivou u Srbiji.

Podsetimo, poslednjih dana Srbija ruši sve rekorde po broju zaraženih od korona virusa, a između 50 i 85 odsto svih slučajeva tokom 24 sata beleže se upravo u Beogradu, zbog čega je tokom jučerašnjeg dana gradonačelnik dr Zoran Radojičić i najavio moguće pooštravanje mera.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)