raste broj zaraženih

POČELA VANREDNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Raspravlja se o novim merama, članovi u IZMENJENOM SASTAVU!

Autor Marija Ivetić

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa sastali su se tačno u podne.

Sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje korona virusa počela je u podne u Palati Srbija u Beogradu. Sednica se održava u trenutku pogoršane epidemiološke situacije.

Današnja sednica Kriznog štaba održava se u nešto izmenjenom sastavu s obzirom da je u međuvremenu Srbija dobila novu Vladu, pa su sada u štabu svi novi ministri.

Sudeći po prethodnim najavama i rapidnom rastu broja zaraženih, nije isključeno da se skrati rad ugostiteljskih objekata, uvede privremeno zatvaranje bioskopa i pozorišta, a moguće je i produženje jesenjeg raspusta.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodrović rekao je juče da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se epidemiološka situacija pogoršava i da iz nepovoljne prelazi u vanrednu, te da treba izbegavati masovne skupove i rizične kontakte.

U Srbiji je broj novozaraženih korona virusom u sredu prvi put od početka pandemije za 24 sata prešao 2.000. Zabeleženo je 2.412 novih slučajeva, na testiranih 12.617 osoba, a u četvrtak je potvrđeno 2.181 novih slučajeva na testiranih 12.480.

Priču o produžetku jesenjeg rasputa pokrenuo je ministar prosvete Branko Ružić, koji je u sredu rekao da će se od Kriznog štaba tražiti da se eventualno produži jesenji raspust za osnovce.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi