veliki broj zaraženih

VRBAS UVEO VANREDNU SITUACIJU! Krizni štab te opštine doneo odluku - zatvaraju se SVE ŠKOLE!

Autor Marija Ivetić

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas, komandant Štaba i predsednik opštine Predrag Rojević doneo je naredbu da se na osnovu aktuelnog epidemiološkog stanja uvodi vanredna situacija na teritoriji opštine.

Krizni štab opštine Vrbas doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji te opštine u kojoj se, između ostalog, navodi da od danas sve osnovne, srednje i visokoškolske ustanove na području Vrbasa prelaze na onlajn nastavu u narednih 15 dana.

Od utorka 17. novembra 2020. godine rad svih osnovnih, srednjih i visokoškolskih ustanova na području opštine Vrbas prelazi na online nastavu u narednih 15 dana, do 01.12.2020. godine.

Predškolsku ustanovu „Boško Buha" pohađaju samo ona deca čija su oba roditelja zaposlena i u čijoj užoj porodici nema lica pozitivnih na virus COVID -19, kao ni onih koji su u samoizolaciji zbog kontakata sa osobom pozitivnom na virus COVID -19.

Nalaže se Načelniku opštinske uprave Vrbas da tako obezbedi obavljanje delatnosti da omogući rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina, kao i zaposlenim koji imaju decu mlađu od 7 godina.

Nalaže se svim direktorima javnih preduzeća, ustanova i organizacija i agencija, čiji je osnivač opština Vrbas i sekretarima mesnih zajednica na teritoriji opštine Vrbas da obezbede minimum procesa rada.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara i kladionica od 05 do 21 čas, radno vreme će biti ograničeno za sve, osim za apoteke, dostavu hrane, benzinske pumpe koje vrše točenje goriva i za privredu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/vrbas.net)