Iz "crvene zone"

ZORAN DOBIO KORONU, PA ŠLOG, ZAVRŠIO NA RESPIRATORU: Lekari ga spasli, priznao i čime je "lečio" pritisak kod kuće!

Autor Aleksandar Nastevski

Zoran Petrović iz Grocke (59) hospitalizovan je u beogradskoj bolnici "Sveti Sava" nakon što ga je zadesilo više nedaća, a preživeo je i mehaničku ventilaciju

Izvor: Kurir/Ana Paunković

Zorana je zadesio korona virus, šlog i obostrana upala pluća, ali i borba za život na mehaničkoj ventilaciji.

On je sve to preživeo, a sada čeka da ga svakog časa otpuste iz bolnice "Sveti Sava", čuvene ustanove gde se danas vodi teška borba za pacijente koji imaju i koronu i moždani udar.

Ova Gročanin prvi put se šlogirao baš kada je dobio koronu.

"Skoči mi pritisak, odem do doma zdravlja i usred kovid ambulante se šlogiram. Da vam priznam, nisam baš redovno pio lekove. Ja sam seljačko dete, pa sam pritisak lečio jednom domaćom rakijom i kafom ujutru", ispričao je Zoran novinarima. 

On ističe da je bio i na respiratoru i da se izvukao u toj borbi.

"Baš sam imao sreće da dospem ovim divnim ljudima u 'Svetom Savi'", kaže on i dodaje:

"Problem su bili i čvarci, i slanina, pihtije... Sve mi to pred očima. Sramota me i da pričam. Al’ to baš volim da jedem".

Zoran, inače domar u muzičkoj školi, apelovao je na sve građane da se čuvaju posebno za predstojeće praznik.

"Gospodin Petrović je imao akutni moždani udar na vrlo nezgodnom mestu - zadnja lobanjska jama. Uz to je zaradio i obostranu upalu pluća. Za 24 sata završio je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilatciji. Posle pet dana smo uspeli da ga skinemo s nje. Hvala bogu, posledice moždanog udara nisu velike. Pokretan je, ali ima nespretnost", navodi dr Pavle Petrović, anesteziolog i koordinator kovid odeljenja.

Željko Grgić (62) iz Obrenovca se takođe nalazi u ovoj bolnici, gde su nagurali nove krevete kako bi primili i "obične" kovid pacijente, jer su sve bolnice krcate.

"Bio sam u Areni, jedno 3-4 dana sam disao lepo. A onda nikako, pa me prebaciše ovde. Hvala do neba svima. Nemam reči kako me gledaju. Malo i preteruju", kaže Željko.

(Mondo/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.