u petak odluka

KRIZNI ŠTAB SAGLASAN: Svi su za uvođenje NOVE MERE koja do sada nije bila na dnevnom redu!

Autor Marija Ivetić

Tiodorović kaže da je potrebno da prođe još nekoliko dana kako bismo dobili pravi pregled situacije.

Izvor: Printscreen/RTS

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da se uočava blagi pad prijema pacijenata po manjim kovid bolnicama, broj preminulih se smanjuje, ali u većim centrima broj primljenih nego otpuštenih pacijenata i dalje je veći.

Tiodorović kaže da će Krizni štab u petak morati ponovo da razmotri kompletnu epidemiološku situaciju i odluči po pitanju novih mera.

"Optimista sam i nadam se da će mere koje su sada na snazi biti produžene, da neće doći do toga da imamo pogoršanja. Najveća opasnost je što se stvara utisak opuštanja i to nas ponovo može dovesti u neku vanrednu situaciju. Glavna procena u petak biće po pitanju velikih praznika - Božića i Nove godine, pred nama je teška odluka, smatram da situaciju moramo ozbiljno da procenimo poštujući ekonosmki deo, ali da pre svega razmišljamo o zdravlju stanovništva", rekao je epidemilog.

On ističe da članovi Kriznog štaba prate iz sata u sat kretanje novog mutacionog oblika virusa u Velikoj Britaniji i da se svi zalažu za ukidanje letova iz Londona.

"Kad bih samo ja odlučivao bio bi otkazan današnji popodnevni let iz Londona, a i moje kolege su rekle da treba otkazati letove iz Britanije", rekao je Tiodorović ali i istakao da taj virus uopšte ne mora da dođe iz Velike Britanije, već bilo koje zemlje u tranzitu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)