Umesto petardi i vatrometa

POZIV SE ŠIRI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Sutra tačno u ponoć izađite na prozore i terase, oprostimo se od 2020. svi kao jedan!

Autor Marija Ivetić

Na pozive sa društvenih mreža, građani u Beogradu su u toku prvog talasa epidemije tačno u 20.00 sati sa svojih prozora i terasa aplaudirali u znak podrške zdravstvenom osoblju Srbije.

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Gromki aplauz širio se našom zemljom svake večeri u osam časova u znak podrške medicinskim radnicima tokom policijskog časa u sklopu vanrednog stanja.

Koliko im je to tada značilo, najbolje su govorile povratne informacije u vidu video snimaka i fotografija iz bolnica, te je sada pokrenuta akcija da se u ponoć još jednom prolomi gromki aplauz za sve njih.

Umesto petardi, vatrometa, topovskih udara, na Tviteru se povela inicijativa da se sutra, tačno u ponoć iz naših dlanova ponovo uputi podrška onima koji čak ni taj dan neće biti sa svojim najmilijima.

"Hajde da svi budemo veliki, da u novogodišnjoj noći, u 00:00 aplaudiramo najjače što možemo za sve naše junake lekare i sestre, za sve koji su svoje živote podredili nama, za mnoge koji su nas nažalost napustili ali i za novu nadu i u slavu života. Hoćemo li?", napisano je u objavi koja se širi mrežama.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)