doručak preko hiljadu dinara

JELOVNIK SA ZLATIBORA "ZAPALIO" MREŽE: Ako vam nije dovoljna pita od 750 dinara, možete naručiti 5 uštipaka za 840!

Autor Marija Ivetić

Kada u kafiću popijete ceđenu pomorandžu od 615 dinara, možete preći u restoran na zlatiborski doručak od 840 dinara.

Izvor: Printscreen/Twitter/@MilosAJovanovic

Ugostitelji su zbog Nove godine dosta digli cene na srpskim planinama, u kafićima sokovi koštaju i po 480 dinara, a onaj ko odluči da sedne u restoran moraće da izdvoji pozamašnu sumu novca i to za skromni doručak.

Na društvenim mrežama se već danima vodi polemika oko računa iz jednog kafića na Zlatiboru po kojem smo videli da gazirani sok košta 480 dinara, a pivo 650. Nakon toga, pojavio se još jedan račun, ovoga puta sa Kopaonika, gde je pisalo dakafa košta 270 dinara, sok 280, a dve ceđene pomorandže čak 1.230 dinara!

Ipak, jelovnik iz jednog zlatiborskog restorana koji je nakon toga osvanuo na Tviteru izazvao je najviše reakcija i definitivno sve šokirao visokim cenama koje su istaknute.

Na meniju vidimo da komplet lepinja košta 520 dinara, ko voli pršut moraće da plati 600, a ljubitelji jaja trebalo bi da izdvoje 420 dinara za tri jaja na oko?!

U slučaju da se opredelite za tradicionalni zlatiborski doručak, koji nije navedeno šta obuhvata, platićete račun od 840 dinara, a oni koji bi želeli da prezalogaje porciju pite od heljde proći će jeftinije - 750 dinara!

Ko voli da gricne uštipke (5 komada) moraće da plati 840 dinara, a ako odluči i da ih zalije jogurtom proći će dosta povoljnije - "samo" 170 dinara za 0,2 litra.

Izvor: Twitter/printscreen/@MilosAJovanovic

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(Mondo)