vraćaju se s odmora

KREĆE VELIKI TALAS SA ZLATIBORA! Sneg pada skoro 20 sati, stabla padaju na dalekovode - a na putevima se očekuje HAOS!

Autor Marija Ivetić

Mnogi su spojili praznike i ovog vikenda vraćaju se s odmora. Trenutno je na Zlatiboru oko 25.000 turista, pa se očekuju velike gužve na putevima.

Izvor: Rina

Putevi su uglavnom prohodni, ali bi vozači trebalo da budu oprezni zbog snega i da imaju strpljenja zbog mogućih gužvi. Naročito je potreban oprez na prilazima planinskim centrima.

U Timočkoj i Negotinskoj krajini saobraćaj je otežan zbog snega. Zimska služba je u pripravnosti, putari i raspoloživa mehanizacija su na terenu. Prilazni putevi svim planinama su očišćeni, ali su lanci neophodni.

Sneg u užičkom kraju je prestao, svi putevi su očišćeni, kao i put na Zlatiboru. Ponegde na kolovozima ima do 5 centimetara, uglavnom raskvašenog snega. Na nekim regionalnim putevima važi zabrana za šlepere i kamione s prikolicama.

Na području Kraljeva nema neprohodnih puteva iako je u pojedinim brdsko-planinskim delovima dostigao visinu od 20-ak centimetara.

U nižim delovima nema snega ni na kolovozu, ali treba biti oprezan jer se ponegde prave bare i gomila vlažan, gnjecav sneg, kažu u JKP "Putevi" Kraljevo.

Iz tog preduzeća upozoravaju da na Ibarskoj magistrali ima odrona i snežnih padavina koji otežavaju saobraćaj.

Prilazi Rudnu su prohodni ali zbog težine snega opterećena je i elektrodistributivna mreža – stabla padaju na dalekovode. Ekipe su na terenu. Prekida u saobraćaju nema ni ka Goču.

Zimske službe savetuju strpljenje i oprez, naročito preko planinskih prevoja. Danas i sutra se očekuje veća gužva u saobraćaju zbog smene turista i povratka kućama onik koji su spojili praznike.

Trenutno je na Zlatiboru oko 25.000 turista, na Tari oko 5.000, a pun je i Zlatar.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/RTS)

Tagovi