nove mere kriznog štaba

DR DARIJA NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Saopštila do kada će donete mere biti na SNAZI!

Autor Marija Ivetić

Mere će trajati, kako je doktorka naznačila, do daljnjeg.

Izvor: Kurir TV

Danas oko 11 časova završena je sednica Kriznog štaba, a nakon sednice ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštila je nove protivepidemijske mere.

"Odlučeno je da sve mere koje su bile do sada na snazi ostanu do daljnjeg, a odnose se na obavezan PCR test i rad ugostiteljskih objekata do 20 časova. Takođe, neće biti organizovanog dočeka Srpske Nove godine", saopštila je doktorka i članica Kriznog štaba.

Kada je u pitanju aktuelna epidemiološka situacija, procenjeno je da su uslovi takvi da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara.

Kisić Tepavčević je istakla i da se planira da u toku ove nedelje Banjica počne ponovo da radi u svom ne kovid režimu, a vakcinacija će se nastaviti po prioritizaciji.

Prema njenim rečima, postoji detaljan plan za vakcinaciju, ali u zavisnosti od raspoloživih količina vakcine u narednom vremenskom periodu svi oni koji su se prijavili za vakcinu znaće gde i kada da se prijave.

"Funckionisaće tako da nema i velikih redova, i čekanja i da se sprovede u najkraćem vremenskom roku", rekla je dr Kisić Tepavčević i dodala de da se registruje pad učestalosti obolevanja, ali da su to i dalje visoki brojevi.

"Vidimo da svakog dana nekoliko desetina naših građana izgubi bitku sa ovom bolešću. U narednim danima ćemo videti efekte mera", kazala je ona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)