opasnost na ulicama

STRAH PARALISAO NOVU VAROŠ: Roditelji ne smeju decu da puste iz kuće same, prate ih noseći motke i lopate!

Autor Marija Ivetić

Građani se plaše ujeda, zaraze, ali i traume koju njihova deca mogu da prežive.

Izvor: Printscreen/Youtube/Prijepolje Info TV

Čopor pasa lutalica već mesecima seje strah u novovaroškom naselju Branoševac. Uplašeni roditelji ne smeju decu da puste da se igraju ili da odu do prodavnice, već ih sve vreme prate noseći motke i lopate, kako bi mogli da se odbrane ukoliko ih psi napadnu.

"Njihov strašan lavež budi nas tokom noći, to nas prvo preplaši, a onda kad ih vidimo na ulici tako u čoporu, slika nam zaledi krv u žilama. Do prodavnice svi idemo sa motkama, ali oni se više ni toga ne plaše. Neki psi iskaču ispod stepeništa u zgradama, za njih nema zabranjene zone", rekao je jedan od građana iz Nove Varoši.

Građani se plaše ujeda, zaraze, ali i traume koju njihova deca mogu da prežive. Nekoliko puta su se za pomoć obraćali nadležnim istitucijama.

"Nadamo se da će konačno pronaći rešenje za ovaj naš problem, jer strah je zaista veliki. Plaše se i deca i odrasli. Psi ih prate do prodavnica, tamo dežuraju dok ne izađu, a potom ih prate i nazad. Situcija nije nimalo prijatna, pitanje je dana kad će se desiti neki ružan incident", kaže Novovarošanin.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Rina)

Tagovi