uzburkao tviter

NIJE ISTO DA TE SILUJE LEGIJA I DA TE SILUJE MIKA ALEKSIĆ! Voditelj svojom izjavom razbesneo mnoge! Šta je hteo da kaže?

Autor Marija Ivetić

Voditelj je svojom izjavom izazvao polemiku na društvenim mrežama.

Izvor: Printscreen/Nova S

Voditelj Darko Mitrović govorio je jutros u svojoj autorskoj emisiji "Mentalno razgibavanje" o slučaju Miroslava Mike Aleksića, učitelja škole glume koga su učenice optužile za seksulano zlostavljanje. Na konstataciju njegovog kolege Marka Stepanovića da je Aleksić svojim učenicima predstavljao veliki autoritet, Mitrović je odgovorio:

"Mika Aleksić nije neki rmpalija, neki mafijaš pa da budeš uplašen od Mike Aleksića. Ne može biti veći autoritet od roditelja i sigurno nije kriminalac. Nije isto da te siluje Legija i da te siluje Mika Aleksić", rekao je Mitrović čiji je komentar vrlo brzo završio na Tviteru gde je naišao na brojne osude.

Mnogi tviteraši su njegov komentar ocenili kao neumesan i kao jasnu provokaciju, ali ostavljajući mogućnost da je voditelj hteo da kaže nešto drugo i da se samo nije adekvatno izrazio.

"Ja se nadam da Darko ima neko suvislo objašnjenje za ovo. Da se nije spretno izrazio. Da nije hteo da ovo zvuči ovako", stoji u komentaru korisnika koji je objavio snimak izjave.

"Gledala sam emisiju malopre. Poenta priče je da je pozicija žrtve dodatno otežana time što silovatelj nije neko ko je osvedočeni kriminalac jer kad te siluje Legija svi ti veruju, a kad je u pitanju neko ko je ugledan u društvu mnogo je teže prijaviti jer je strah od osude veći. Od cele emisije koja je podržavajuća prema žrtvama izvučeno je 12 sekundi koji ovako van konteksta zvuče jako pogrešno, a zapravo je sve smisleno rečeno", objasnila je jedna tviterašica koja je reagovala na deo emisije objavljen na ovoj društvenoj mreži.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)