Društvo

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Pojavio se NOVI PROBLEM!

Autor Marija Ivetić

Sednica Kriznog štaba završena je u 14 sati, a očekuje se da odluke koje je štab doneo budu saopštene na konferenciji za novinare u 15 sati.

Danas u 14 sati završena je sednica Kriznog štaba u Palati Srbija, a glavna tema sastanka bila je vakcinacija i popuštanje protivepidemijskih mera. Očekuje se da odluka koju je ovo telo donelo bude saopštena u 15 sati na konferenciji za novinare.

Dok su lekari izričiti da sve epidemiološke mere moraju ostati na snazi, ekonomski deo štaba nada se da bi već nakon današnjeg zasedanja moglo doći do popuštanja.

Iako su brojke u padu, a sve veći broj građana se vakciniše iz dana u dan, stručnjaci naglašavaju da se naša zemlja i dalje nalazi u nestabilnoj epidemiološkoj situaciji, bolnice su i dalje pune, preti nam i novi soj virusa koji se brže širi, i svako opuštanje građana u toj situaciji moglo bi ponovo da nas dovede u nepovoljan položaj.

"Novi soj korona virusa može da pogorša stvari utoliko što je zarazniji, nemamo podataka da je opasniji, ali je tačno da se brže širi", rekao je sinoć dr Srđa Janković.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naglasio je da će i na današnjoj sednici ponoviti svoj zatev da radno vreme ugostiteljskih objekata bude produženo za dva sata, tačnije do 22 sata.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)

Tagovi