mnogi se neće složiti

POMISLIĆETE DA SAM LUDA! Ruskinja objasnila zašto je bolje živeti u Srbiji nego Nemačkoj, presudila naša "NAJJAČA KARTA"

Autor Marija Ivetić

Ruskinja koja već godinama živi van svoje zemlje, objasnila je ljudima širom sveta objasni zašto smatra da je bolje živeti u Srbiji, nego u Nemačkoj.

Izvor: Printscreen/Youtube/Russianvagabond

Na svom Jutjub kanalu Ana, koja je poslednjih nekoliko godina radila, studirala i volontirala u Nemačkoj, Grčkoj, Austriji i Indiji, objavila je video u kojem je uporedila život u Srbiji i Nemačkoj.

"Da li je život u Srbiji bolji od života u Nemačkoj? Verovatno ćete pomisliti da sam luda što ovo uopšte pitam, jer će mnogi reći da nema ničeg boljeg od života u Nemačkoj, državi u kojoj živi na hiljade i hiljade Srba. Ali, da vam kažem nešto, život može biti bolji u Srbiji za neke ljude, pa možda čak i za vas", priča u svom vlogu lepa Ruskinja i kaže da je Srbija bolja za život prvenstveno zbog troškova života.

"Neka vas ne iznenadi ali Srbija je jedna od najsplativijih zemalja za život u Evropi. Na primer u Srbiji će vas koštati upola manje da jedete negde van kuće nego u Nemačkoj. Upola manje para će vam biti potrebno prilikom kupovine prehrambenih proizvoda, 40 odsto manji su troškovi prevoza, 56 odsto su manji troškovi za smeštaj", nabraja Ana.

Ona smatra da u Srbiji super mogu da žive oni koji se bave biznisom onlajn, ili su "digitalni nomadi". 

"U Nemačkoj su za takve poslove porezi mnogo veći, tu su još i druge komplikacije, uredbe. U Nemačkoj vas mnogo više košta da vodite takav posao", kaže Ana koja smatra da u Srbiji od takvog posla može lepo da se živi.

"U Srbiji su jeftiniji stanovi, lakše ih je pronaći, pa ne morate da se nadmećete sa drugim stanarima. U Nemačkoj kada idete da gledate stan unutra ćete zateći mnogo njih koji su već zainteresovani, pa zavisite od vlasnika koji na kraju donosi konačnu odluku o tome koga će pustiti u stan", priča Ana.

Dosadna pravila

"Ovo je Balkan, i možda ovde baš stvari nekad ne funkcionišu najbolje, ali sva ta pravila u Nemačkoj mogu da izlude čoveka. Pogotovo one ljude koji vole da žive slobodnije, koji neće da budu sputani", ističe ova devojka.

Ana smatra da se svako ko dođe strane u Nemačkoj bude posmatran kao stranac. Kaže da Nemci nisu mnogo srdačni i ne prihvataju ljude tako lako.

Hrana - naša najjača karta

Ana se izvinila Nemcima i priznala da uopšte ne voli njihovu hranu.

"Vaša hrana se zasniva na svinjetini, krompiru i hlebu. U Srbiji isto dosta jedu meso, ali razno i zdravo meso. Manje je masno, a jelovnik im je uopšteno raznovrsniji. Srbija proizvodi dosta voća i povrća, a hrana im je veoma ukusna i baš mi se sviđa", rekla je Ana.

Oduševljena je palačinkama, jer je podsećaju na Rusiju, dok je palačinke, kaže, teško pronaći u Nemačkoj.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)