Društvo

NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA U SREDU: Planira se uvođenje rigoroznijih mera?!

Autor Tamara Jovanović

Sednica Kriznog štaba zakazana je za sredu.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedaće u sredu, od 8 časova, saznaje "Blic".

Dr Predrag Kon kazao je da ako brojke ne budu bile u padu, ne isključuje mogućnost pooštravanja protivepidemioloških mera.

On je gostujući juče na TV Prva, na pitanje da li će postojeće mere biti pooštrene, rekao da o tome još nije raspravljano, ali da ta opcija nije isključena jer je porast broja novozaraženih sve veći iz dana u dan.

Dr Kon nije precizirao kako bi to "vidljivo zaoštravanje" moglo da izgleda, odnosno koje bi to nove mere mogle da budu uvedene.

On se osvrnuo da situaciju u osnovnim i srednjim školama. Istakao je da se poslednjih dana upravo govori o ponovnom prelasku na onlajn nastavu. Što se tiče novih mera, rekao je da postoji mogućnost i  zakraće radno vreme lokala. Spominjalo se čak i potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata u najkritčnijim gradovima i opštinama.

Međutim, za sada je u opticaju i drugi scenario, da će uvedene mere ostati na snazi, ali da će kontrola sprovođenja mera bude dodatno pojačana.

Da podsetimo, epidemiološka situacija u Srbiji i dalje je veoma zabrinjavajuća, a brojke iz dana u dan rastu.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je do 22. februara u 15 časova zabeleženo još 2.956 novih slučajeva infekcije koronavirusom. Nažalost, broj preminulih je 14 a broj pacijenata na respiratorima 153.

U pitanju je veliki skok u odnosu na prethodni dan kada je novih slučajeva bilo oko 2.400. Ako se uzme u obzir da se vikendom ljudi manje testiraju, ovo je zabrinjavajuć podatak, brojke ponedeljkom obično budu nešto niže od proseka.

U bolnicama je trenutno 3.641 pacijent, a u poslednjih 24 sata testirano je 12.054 uzoraka.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi