jeftino rešenje

ŠTA ĆE BITI SA ONIMA KOJI SU PRIMILI KINESKU I RUSKU VAKCINU? Stiglo objašnjenje, postojaće i PLAN B za ulazak u EU!

Autor Marija Ivetić

Seničić je istakao i da su pregovori sa Grčkom pri kraju i da bi trebalo već krajem marta da se potpiše sporazum.

Predlog Brisela da kovid pasoši važe samo za vakcinisanje cepivima koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA) uzbunio je javnost u Srbiji zbog toga što se ruska i kineska vakcina ne nalaze na spisku odobrenih, a upravo je nju primio ubedljivo najveći broj naših građana.

Predsednik "Jute" Aleksandar Seničić objašnjava da, čak i ako se donese ova odluka, neće biti obavezujuća, već će to biti samo preporuka zemljama članicama, koje će same odlučivati da li će je prihvatiti ili ne.

Antigenski testovi - rezervna opcija 

"Turisti iz Kine i Rusije su veoma značajni, pa je ovo teško održivo rešenje. Grčka i Bugarska svakako imaju interes da prihvate turiste vakcinisane bilo kojom vakcinom, što verujem i da će uraditi. U krajnjem slučaju, čak i ako ne prihvate, situacija nije tragična, zato što će oni svakako prihvatati antigenske testove, koji su jeftini", kaže Seničić za Informer.

Seničić je istakao i da su pregovori sa Grčkom pri kraju i da bi trebalo već krajem marta da se potpiše sporazum između naše i te zemlje kojim će biti definisano pod kojim uslovima građani mogu da prelaze granicu.

"Za sada se veruje da će Grci prihvatiti naše digitalne sertifikate o vakcinaciji i nadam se da će tako i ostati, uprkos odluci Evropske unije", rekao je Seničić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)