ZIMA I DALJE NE POSUSTAJE: Narednih dana novo zahlađenje, potom sledi veliki temperaturni obrt

Pred nama je veoma nestabilan period sa temperaturnim oscilacijama.

MONDO/Stefan Stojanović

Proleće nam kalendarski stiže za vikend. Što se tiče temperature ona će narednih dana biti ispod proseka za ovo doba godine, dok će tek poslednjih dana marta biti u blagom porastu, ali će jutra i dalje biti nešto hladnija.

Sutra nas očekuje hladno i oblačno vreme, u toku dana sneg i kiša, a to potvrđuje i zvanična prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), gde je najavljeno da će u Srbiji sutra ujutru po kotlinama i duž rečnih tokova biti zastupljena kratkotrajna magla, a tokom jutra i pre podneva pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom, na planinama i ponegde u nižim predelima sa snegom.

Očekuje nas jutarnji minimum od -1 do +3 stepena Celzijusa, a dnevni maksimum od +2 do +8 stepeni Celzijusa, dok će na jugu biti oko +14 stepeni Celzijusa.

Meteorolog Đorđe Đurić otkrio je za MONDO da je pred nama veoma nestabilan period sa temperaturnim oscilacijama.

"Do kraja sedmice u Srbiji će biti izuzetno promenljivo i hladno za ovo doba godine. Povremeno će padati kiša u većem delu zemlje, dok je u brdskim i planinskim delovima moguć i sneg. Njegova pojava moguća je tokom noći i u ranim jutarnjim satima i u nižim predelima, ali se tamo neće zadržavati. Temperatura će varirati u manjem opsegu, te se u većem delu zemlje do vikenda očekuje između 4 i 10 stepeni Celzijusa", rekao nam je Đurić.

Meteorolog nam je otkrio kada ćemo uskoro moći da odložimo zimske jakne jer nas više temperature očekuju pred sam kraj meseca, kada će dostizati čak i do 15-20 stepeni Celzijusa.

"U aprilu nas takođe čeka promenjivi period, biće dosta padavina, ali ćemo moći da uživamo u pravim prolećim temperaturama", otkrio nam je Đurić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.