Društvo

OD DANAS VAKCINACIJA MOGUĆA I U STUDENTSKIM DOMOVIMA ŠIROM SRBIJE: Ministar apeluje na studente da se vakcinišu!

Autor Aleksandar Nastevski

Ministar prosvete Branko Ružić pozvao je sve studente koji se nisu vakcinisali protiv korona virusa da to danas učine.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Punktovi za vakcinaciju studenata biće organizovani od danas u 9 časova u studentskim domovima širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnočoškog razvoja Branko Ružić istakao je da je važno da se što više građana vakciniše i da država nastoji da vakcinu učini što dostupnijom. U tom cilju počinje organizovana vakcinacija studenata po studentskim domovima.

"Organizacijom punktova za vakcinaciju u studentskim domovima nastojimo da studentima vakcinu učinimo dostupnijom. Pozivam sve studente koji se nisu vakcinisali, da to učine od sutra ujutru u svojim studentskim domovima", rekao je ministar Ružić.

"Upravo sam od mog ruskog kolege, ministra industrije i trgovine Rusije, Denisa Manturova, dobio potvrdu da u utorak uveče za Srbiju poleće avion sa 100.000 novih vakcina 'Sputnjik V'", naveo je tada Popović.

Da podsetimo, u Srbiji je juče potvrđeno 4.232 novih slučajeva zaraze, dok su 34 osobe preminule.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.