mali pomak?

TRENUTNE MERE VAŽE JOŠ 2 DANA, A OD SREDE MOGUĆA PROMENA?! Naredna sednica Kriznog štaba ključna, ovo je GLAVNA TAČKA

Autor Marija Ivetić

Naredna sednica Kriznog štaba održaće se najkasnije do srede, do kada ostaju zatvoreni svi ugostiteljski objekti i tržni centri.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Iako je prema, nekim najavama, danas trebalo da bude održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, članovi štaba se danas neće sastati, a sve postojeće mere ostaju na snazi.

Da sednice neće biti danas je saopštila premijerka Srbije Ana Brnabić. Naredna sednica bi, kako je kazala premijerka, trebalo da bude održana sutra ili najkasnije u sredu.

" Moram svu zahvalnost i poštovanje da odam lekarima, oni daju sve od sebe. Moram sa njima da se konsultujem pa da vidimo šta ćemo dalje da radimo", objasnila je Brnabić.

Možda će vas zanimati

Premijerka je najavila i o čemu će se razmatrati na narednoj sednici.

"Uspeli smo da brojevi stagniraju, nadam se da će ove nedelje krenuti da opadaju. Ide nam lepše vreme, razgovaraćemo o otvaranju bašta. Razumem i medicinski deo Kriznog štaba, to je njihov posao, da štite zdravstveni sitem", objasnila je premijerka.

Kako je dodala, balans mora da se napravi.

"Šta god da se donese kao mera, postoje kritike da su ili previše relaksirane ili kažu da nemamo hrabrost za oštrije mere. Uvek imate to, ali naš posao je u ovom trenutku nezahvalan u tom smilslu. Mora da se napravi balans između stvari između kojih je to teško, ali mislim da se odlično borimo", kazala je premijerka Brnabić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)

Tagovi