Društvo

VUČIĆ O SLOBODANU MILOŠEVIĆU: Sedeo sam s njim, nije bio budala

Autor Tamara Sekulović

Svi bruje o "Porodici", novoj seriji o Miloševićima, a povodom nekadašnjeg predsednika oglasio se i sadašnji predsednik Srbije.

Izvor: HappyTV/Printscreen/Profimedia

Večeras je počelo emitovanje serije "Porodica" koja će svakog radnog dana, do subote, moći da se gleda na RTS-u. Sastoji se od ukupno 5 epizoda, a opisuje dešavanja u toku poslednjih 48 sati pre hapšenja Slobodana Miloševića u vili "Mir".

"Milošević je jedna značajna istorijska ličnost. Nit' je bio budala, nit' je bio glupan", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Ćirilica", pa otkrio:

"Nekoliko puta sam sa njim sedeo. Za mene je on napravio nekoliko teških grešaka koje se tiču ratova. Ma koliko to teško bilo, tvoja obaveza je da izračunaš stvari i ne dovedeš zemlju u tako tešku poziciju", istakao je predsednik, pa zaključio:

"Istorija će da sudi, istorija će da govori."

Slobodan Milošević je proglašen za predsednika Srbije 11. januara 1990. godine, zatim je na sledećim izborima koji su se održali u decembru 1992. godine pobedio i nastavio da vodi Srbiju sve do 23. jula. 1997. godine, kada je preuzeo predsedničku funkciiju SR Jugoslavije.

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije preminuo je 11. marta 2006. godine u pritvoru Haškog tribunala u Ševeningenu zbog infarkta, gde je bio optužen za ratne zločine počinjene u ratovima na prostoru bivše SFRJ. Sahranjen 18. marta 2006. ispod lipe u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.