Društvo

DRASTIČNA OLAKŠICA ZA UGOSTITELJE: Sve se otvara 8. maja, a ovo je posebno značajna pomoć!

Autor Tamara Sekulović

Posebne olakšice stižu za ugostitelje.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić otkrio je koje novo popuštanje mera i olakšice nas očekuju u narednom periodu.

"Doneli smo odluku u četvrtak, na sednici Skupštine grada, da prvo oslobodimo zakupa sve ugostitelje koji rade u gradskim poslovnim prostorima za mesec maj, a da sve ugostetelje koji rade na teritoriji Beograda oslobodimo plaćanja takse za bašte za jun i jul mesec", rekao je Vesić za TV "Pink".

 On smatra da bi trebalo odvojiti gradove po broju vakcinisanih i da nije u redu primenjivati iste mere za Beograd gde je mnogo vakcinisanih građana i neko mesto gde se vakcinisalo samo 10 ljudi.

Vesić je podsetio i na odluku sa Kriznog štaba od pre neki dan.

"8. maja za Svetog Marka biće dozvoljen rad za zatvoren deo prostora ugostiteljskih objekata. Pozivam sve ugostitelje da poštuju sve mere koje su date u odnosu na broj ljudi koji je dozvoljen u zatvorenom delu, da vakcinišu svoje zaposlene i da se pridržavaju svih mera kako bi mogli normalno da rade. Do sada su radile samo bašte, a od 8. maja će se raditi normalno", istakao je on.

Vesić je dodao i da će krajem ove nedelje početi vakcinacija u tržnom centru "Ušće".

(Mondo)