Društvo

ZA KLANJE, PROBADANJE, SEČENJE! Sveštenik iz Velike Plane pokazao svoj set noževa na Uskrs! SNIMAK KOJI JE ZAPALIO MREŽE

Autor Petar Latinović

Otac Predrag Popović ima svoj Jutjub kanal gde ga prati više od 100.000 ljudi.

Izvor: YouTube/Screenshot/Otac predrag Popovic

Ovaj sveštenik redovno na svom kanalu objavljuje video materijale u kojima na nekonvecionalan način približava običnom svetu naše običaje, razbija praznoverja, savetuje, a neretko i ispriča i poneku anegdotu iz svog života.

Njegov najnoviji video odnosi se na pripremanje svečane trpeze za Uskrs, a otac Predrag se posebno bavio pripremom i aranžiranjem predjela. 

"Kad dođe ovaj dan u godini treba da se obeleži kako treba. Ovde se noževi za razne namene – za klanje, za propadanje, za sečenje. Svaki od ovih noževa može da brije i to na golo", kaže otac Predrag ujedno pokazujući koliko su noževi zaista oštri.

A onda se bacio na seckanje kulena, pršute i kačkavalja. Naglasio je da se radi isključivo o domaćim proizvodima.  

"Ukus je neverovatan, tekstura je neverovatna. Kulen voli malo deblje da se reže i onda ne možeš da uzmeš 20 kolutiča, već uzmeš dva. Kačkavalj treba seći što tanje, ako mene pitate. E sad ima neko ko voli da to je' s’ kašiku", pojasnio je otac Predrag.

Sa televizora se sve vreme čula muzika, a otac Predrag se nije libio i da malo zapeva - "Cigani tiho svirajte" i  "Kuće male krečeno u belo.

Kada je sve to nasckao, red je bio da se to i aranžira na stolu.

"Ovo je predjelo. Ne treba mnogo da bude. Mi stavimo kulen, punku, kačkavalj, sir… Sve domaći proizvodi. Tu je ruska salata, jaja i lukac. Posle ide bistra domaća kokošija supica. Posle pilećina, pa pljeskavice na kajmaku što deca volu da jedu a posle naravno i nešto praseće može da padne. Nema da se brani danas", objasnio je otac Predrag Popović.

Otac Predrag Popović priprema predjelo za Uskrs
Izvor: Youtube Otac Predrag Popović

(MONDO)