Društvo

POSLEDNJA ŠANSA DA SE PRIJAVITE ZA NOVČANU POMOĆ! Ako još niste, pratite ove korake - par klikova ili telefonski poziv!

Autor Tamara Sekulović

Još danas možete da se prijavite za novčanu pomoć.

Danas, 15. maja, poslednji je rok za prijavu za pomoć od države u iznosu od ukupno 60 evra, pa ko propusti priliku da se danas prijavi - neće dobiti novac.

Moguća je telefonska i elektronska prijava preko sajta Uprave za trezor. Kada uđete na sajt idp.trezor.gov.rs, treba da kliknete na polje "Podnošenje prijave" i unesete svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju potrebno je da kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Možete se prijaviti i preko telefona, na broj 0800 101 100. Oni koji budu pozvali će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Podaci koji treba da ostave isti su kao i kod elektronske prijave.

Kako je najavljeno, isplata prvog dela je od 12. do 20 maja, dok će drugih 30 evra svi koji su se prijavili dobiti u novembru.

Provera uplate

Ukoliko ste se prijavili za novčanu pomoć, a još niste obavešteni od banke da vam je uplata legla na račun, u dva koraka možete da proverite da li ste uneli ispravne podatke.

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs, gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte, i odmah ćete dobiti informaciju da li je prijava prihvaćena ili je potrebno da ponovite ceo postupak.

Svi građani Srbije koji prime makar prvu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja imaju pravo i na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Prijavljivanje će trajati od 1. do 15. juna, i to na isti način kao i prijava za 60 evra.

(Mondo)

Tagovi